AJANKOHTAISTA

Ole.Fit -kuntokeskusketjulle on myönnetty Avainlippu


11.08.2019

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Ole.Fit-kuntokeskusketjulle (johon myös Fit Kuopio siis kuuluu) Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Ole.Fit-kuntokeskusketju on kasvanut muutamassa vuodessa yhdeksi Suomen suurimmista kuntokeskusketjuista – kuntokeskuksia on tällä hetkellä 34 ympäri Suomea. 

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Merkin myöntämisen ensisijaisena kriteerinä on, että tuotteen on oltava valmistettu tai palvelun tuotettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus palvelun omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen, on oltava vähintään 50 prosenttia. Palvelu-Avainlippua hakevalla yrityksellä on myös oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa.

Avainlippu-merkki tunnetaan hyvin

Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan yli 90 prosenttia suomalaisista kuluttajista tuntee Avainlipun erittäin hyvin tai melko hyvin. Suomalaisista suurin osa (75 %) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin positiivisesti.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen palvelun hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

- Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, turvallisuudesta, vastuullisuudesta sekä työllistävyydestä. Avainlipun kautta yritykset voivat viestiä tärkeistä arvoista kuluttajille ja asiakkaille. 92 prosenttia Avainlippua kantavista yrityksistä sanookin, että merkki tukee tuotteiden ja palveluiden myyntiä, Reetta Mentu kertoo. Lisätietoja: www.ole.fit/ajankohtaista/avainlippu/ .

Lisätietoja:

  • Tomi Peltonen, hallituksen puheenjohtaja, Fit Global Oy, p. 040 534 4601, tomi.peltonen@ole.fit
  • Reetta Mentu, markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 561 5030, reetta.mentu@suomalainentyo.fi

OLE.FIT-KUNTOKESKUSKETJULLE ON MYÖNNETTY AVAINLIPPU